About RUM&SKUNK

watch RUM&SKUNK is een Groningse, Nederlandstalige hiphopgroep. Geïnspireerd door met name boombap hiphop uit de jaren ’90, is RUM&SKUNK in 2012 ontstaan. De vaste bezetting van de groep bestaat uit 3 vrienden: 2 rappers en 1 producer.

De rappers Jurriaan en Ewout begonnen met rappen rond hun 15de, rond het jaar 2000. Douwe maakt beats sinds 2005. In 2012 ontmoeten ze elkaar en de gezamenlijke liefde voor boombap leidde in 2014 tot het eerste album, Essentie.

Naast boombap, zijn er in de muziek van RUM&SKUNK ook veel andere invloeden te horen. Blues, punk en pop zijn hier voorbeelden van. Het plezier van het maken van muziek, de expressie en innerlijke groei en hoe het leven wordt gezien, zijn onderwerpen die in de muziek naar voren komen.

De voorkeur voor energieke muziek blijkt duidelijk bij optredens van de groep. Stevige beats, veel energie en strak op elkaar ingespeeld zijn, dat is waar de nadruk op ligt.

Sinds de zomer van 2016 heeft RUM&SKUNK getekend bij het Groningse label 9th Cube. Het eerste werk wat ze onder dit label hebben uitgebracht is de single met bijbehorende videoclip ”Montezuma”.

YouTube-logo-full_color

03:06

RUM EN SKUNK - Montezuma

2 years ago

Productie: J. Warris & D. van der Meulen Clip: RUM EN SKUNK Montezuma is de eerste release van RUM EN SKUNK onder het label van 9th ...

//]]>